Poutrellen & lateien

Poutrellen & lateien

Een poutrel of latei is een draagbalk boven een gevel- of muuropening die het metselwerk en de eventueel daarop rustende belasting opvangen. In eerste instantie is dit een bouw-technische oplossing om ruimtes te creëren, maar vandaag de dag worden poutrellen of lateien ook ingezet als decoratief element.

Ruimte creëren met poutrel 

Wil jij een grotere ruimte in jouw woning creëren? Fantastisch! Natuurlijk moet deze ruimte wel overspannen worden om de belasting op te vangen. Met een poutrel kan je grotere ruimtes creëren zonder een draagmuur te gebruiken. Dus als jij dacht dat je plannen onmogelijk waren? Think again! Muurweg.be plaatst poutrellen in alle soorten en maten. 

Hoe zwaarder de lasten die gedragen moeten worden, hoe dieper de poutrel of latei in de muur ingewerkt moet worden. Daarom voert muurweg.be altijd een precieze sterkteberekening uit om de exacte dikte en afmetingen van de poutrel te bepalen. 

Decoratieve poutrellen

Muurweg.be biedt jou ook decoratieve poutrellen aan. We werken samen met een vaste partner die rozetten aanmaakt in verschillende vormen. 

Daarnaast werkt muurweg.be ook met andere materialen dan alleen staal en metaal. Zo kunnen we je ook lateien in beton of hout aanbieden voor dat extra stukje cachet aan jouw interieur.