Aanpak afbraak muren

Aanpak afbraak muren

Muurweg.be start nooit zomaar aan sloopwerken. Vooraleer we aan de slag gaan met de effectieve werken zijn er een aantal stappen die we doorlopen om jou ervan te verzekeren dat de werken op een veilige en efficiënte manier kunnen verlopen. 

Sterkte berekening

Betekent een muur weghalen uit jouw woning een drastische verandering aan de structuur van je woning? Dan voeren we steevast een sterkteberekening uit waarvoor we beroep doen op een vaste ingenieur. Deze persoon bepaalt welke constructies nodig zullen zijn bij jouw verbouwingen. 

Door onze ervaring kunnen we in de meeste gevallen deze berekening zelf uitvoeren. En doordat we minstens 10 jaar aansprakelijk zijn op onze ruwbouwwerken, schatten we deze zeker niet te licht in. Bovendien kijken we altijd naar onze uitgevoerde realisaties waar wel ingenieurs ingeschakeld werden. Op die manier kunnen we een nauwkeurige berekening uitvoeren. 

leidingen detecteren

Omdat we bij het opmaken van de prijsofferte graag duidelijk zijn, gaan we na onze sterkte berekening via speciale scanapparatuur op zoek naar eventuele leidingen (gas, water of elektriciteit) in de af te breken muur. Zo kunnen we jou op voorhand meegeven welke extra werken (leidingen verplaatsten) er nodig zijn om de muur op een professionele manier te kunnen verwijderen. Bovendien kunnen we deze werken meteen op onze offerte incalculeren waardoor je achteraf geen verrassingen moet verwachten. 

Stofdicht afschermen

Muurweg.be staat erom gekend nauwkeurig en zeer net te werk te gaan. Vooraleer we aan de werken beginnen schermen we daarom de ruimte stofdicht af. Op die manier maken we zo min mogelijk oppervlakte in jouw woning vuil. Bovendien werken we indien mogelijk op waterbasis waarbij enkel slib en water achteraf met een waterstofzuiger opgeruimd dient te worden.

Stut en schoringswerken

Stut en schoringswerken garanderen je een goede stabiliteit bij tijdelijke werfsituaties. Bij muurweg.be gaan we zelfs nog een stap verder. Dankzij onze speciale schoren garanderen we een minimum aan schade aan de blijvende structuur van de woning. 

Afbraak muur

Eens jouw woning voldoende gestut is tegen verzakkingen, starten we met de gewenste openingen voor te zagen. De afbraak voorzien we in verschillende kleine stukken. Op die manier kunnen we net en efficiënt te werk gaan. Het af te voeren puin zagen of breken we in stukken om zoveel mogelijk trillingen te vermijden.